Bag om Atla

Visionen og holdet

Atla. Nordic Platform for Emerging Photography er en nomadisk udstillingsplatform, der promoverer nye fotografiske talenter og sælger værker, fotobøger og prints.  

Vi kuraterer flere udstillinger årligt på forskellige locations. Derudover afholder vi artist talks, paneldebatter, markeder, open call-baserede tiltag og tværkunstneriske performances.

Udstillingsprogrammet spænder bredt, både tematisk og fotografisk. Vi beskæftiger os meget med samtidsaktuelle problemstillinger, repræsentation, mellemmenneskelige relationer, krop og identitet – med det fælles omdrejningspunkt, at vi arbejder med fotografer i vækstlaget med noget på hjerte.

Atla skal styrke alsidigheden i nordisk fotografi, og vi mener, at fotografiet som kunstform og formidlingsredskab skal være tilgængeligt for alle uanset baggrund, køn, etnicitet eller seksualitet; både som beskuer og som skaber. 

Vi har samarbejdet med institutioner, kunsthaller og forlag som Fotografisk Center, Kbh Film og Fotoskole, Absalon, Copenhagen Photo Festival, Ukøn Poesi, Basement og Disko Bay, og vi har vist mere end 100 fotografers arbejde gennem vores forskellige platforme.

Atla drives af fire kvinder, med forskellige baggrunde inden for kunst- og dokumentarfotografi, konceptudvikling, museologi og kuratering. Vi samarbejder om det meste, og tror på at man finder nye måder at gøre tingene på, når fire hjerner arbejder sammen. Derfor står vi alle fire for at finde nye fotografiske talenter, kuratere udstillinger og udvikle Atla.

Har du en ide til et samarbejde, event, andre tiltag, en forespørgsel eller noget helt femte – så skriv til os på contact@atlaplatform.com

 

Atlas årsprogram er støttet af Nordic Culture Point og  Nordisk Kulturfond.

 

 

 

da_DK
logo logo