News

14.09.20 l Girls Are Awesome: Go big or go home

Girls Are Awesome has followed Atla during the preparation for the exhibition 'Meltdown'.

“I don’t think that it necessarily has anything to do with our gender, but moreso the feminine energy and feminine values that we cultivate — creating an environment where there’s room for everything. You can come into work and have a cry, there is always a shoulder to cry on; and equally, you can come in feeling on top of the world, and we are there to uplift that energy even further,” Linnea is saying. “All these feelings can excite at the same time. There are no wrong feelings. There are no expectations; there’s nothing you can’t do or any particular way you have to act. There are all these very different emotions at play.” (…)

Watch the final movie with interview here

 

14.08.20 l Fotografer til Nedsmeltning

Så kan vi endelig løfte sløret for de dygtige fotografer, der skal udstille til ‘Nedsmeltning’ d. 18.–20. september i Werkstatt på Reffen!

I foråret sendte en masse dygtige fotografer sine værker ind til vores open call, og ud af dem har vi udvalgt disse 16 talenter:

Augusta Carøe, Cecilie Fang, Christine Lorenzen, Freja Tørner, Henriette Sabroe, Io Sivertsen, Jenny Sundby, Josefine Friis, Mads Skarsteen, Marie Bentzon, Nathalie Walker og Malou Bumbum, Nelle Renberg, Pernille Emilia Kjær, Pernille Ørbæk og Sarah Gosch.

Alle har de bidraget med vidt forskellige fortolkninger af temaet ‘Nedsmeltning’, og vi glæder os helt vildt til at vise jer, hvordan deres værker spiller sammen i den store udstilling til september.

Du kan se eventet here

 

24.06.20 l Donation til Black Lives Matter

I forbindelse med demonstrationerne i USA den seneste tid, har vi valgt at bruge kunsten og vores egen platform til at støtte kampen. 

Vi vil derfor gerne sige tusind tak til kunstnerne Laura Bisgaard Krogh, Nanna Navntoft, Daniel Hjorth og Christian Klintholm, der ville donere sine værker til vores donations-kampagne, og tusind tak til dem, der har købt og dermed støttet kampen mod racismen.

Vi har i alt 4650 kr., der nu bliver sendt direkte videre til Black Lives Matter US.

Selvom der er meget lang vej endnu, er vi glade for, at vi kan bruge vores platform til at hjælpe – om end bare en lille smule for nu.

Tak endnu engang!

*Crop af billede af Laura Bisgaard Krogh.

 

18.06.20 l Atla x Copenhagen Photo Festival x Reffen

I samarbejde med den store fotofestival, Copenhagen Photo Festival, og den københavnske kulturmastodont, Copenhagen Street Food – Reffen, afholder Atla en aften med det printede fotografi i fokus.

Efterfølgende vil samarbejdet mellem festivalen og Atla føres videre som kampagnen ‘CPF_ForYou’, der gør det muligt at købe udvalgte værker i limited edition fra udvalgte kunstnere fra årets soloudstillinger på festivalen. 

Du kan se eventet here

 

01.07.20 l Atla bliver en nomadisk platform

For et godt stykke tid siden besluttede vi, at vi skal rykke ud af vores lokaler på Nørrebro fra 1. juli. Det er vigtigt for os, at blive ved med at udvikle os, og det er vigtigt, at vi følger vores mavefornemmelser – og efter en længere række events med så overvældende antal af gæster, tør vi godt håbe på, at vores projekt kan og skal mere, end hvad de 112 kvm. kan byde på.

Derfor har vi valgt, at Atla nu skal være en nomadisk platform. Det har vi valgt, fordi vi gerne vil rykke os i mere end en forstand. Fordi vi ikke vil være begrænsede af de samme fire vægge hver gang. Fordi vi vil lave flere større samarbejder. Fordi vi vil dukke op de steder, I forventer det mest – og de steder, I forventer det mindst. Fordi Atla ikke er ét sted, og fordi det giver de største og fedeste muligheder lige nu. Allerede i efteråret har vi store ting i vente, og I kan blandt andet glæder jer til et brag af en udstilling, når vi endelig kan åbne op for gruppeudstillingen ‘Nedsmeltning’ et hemmeligt sted i København.

08.05.20 l Relaunch: Ungt Rum bliver til Atla

Ungt Rum har fået vokseværk, og vi har valgt at skifte navn og visuel identitet, fordi vi gerne vil blive ved med at udvikle os – og fordi vores mål er at få skabt en mere international platform. Derfor vil nogle ting ændre sig, men kernen i vores projekt forbliver den samme. 

Vores fokus er stadig, at skabe en platform til nye fotografiske talenter med noget på hjerte, og vi vil stadig være et inkluderende og imødekommende sted for alle, der interesserer sig for fotografiet som dokumentar- og kunstform. 

Vi vil fortsætte med at lave udstillinger, talks, markeder, tværkunstneriske events og en masse andre fede ting. Og så vil vi fortsat samarbejde med en masse gode mennesker inden for kulturbranchen. 

Vi har valgt det nordiske navn, Atla, fordi vi gerne vil skabe en nordisk platform for ny fotografi. Med det følger også et skærpet fokus på vores digitale platforme, en helt ny webshop og hjemmeside, vilde planer for udstillinger og events med en masse nye, dygtige fotografer. 

Følg transformationen på Instagram og Facebook. 

09.03.20 l Corona update: Vi er her endnu

Vi bliver i denne tid tit spurgt til vores situation, og om det hele kan overleve, og vi er rigtig glade for omtanken. Det korte og hurtige svar på spørgsmålet er JA! Det kan vi – for det vil vi, og det skal vi.

Vi vil ikke ligge skjul på, at det er underlige og hårde tider for os, ligesom det er for alle andre, og vi synes da også, det er lidt besværligt, at alle møder og beslutningsprocesser skal foregå i den digitale verden. Men det mest ubærlige er selvfølgelig de udstillinger og arrangementer med forskellige fotografer, der ikke har kunnet gennemføres som planlagt, og vi arbejder hårdt for, at det hele kan gennemføres på den ene eller anden måde. Ikke desto mindre er vi sikre på, at vores platform stadig er vigtig, og at der stadig vil være brug for den efter krisetiderne, så vi kæmper selvfølgelig videre!

Vi er i øjeblikket lidt mere stille på vores forskellige kanaler, fordi vi arbejder på højtryk i kulissen, for at kunne komme med store og glædelige nyheder, der har været undervejs i et godt stykke tid, og som er blevet forsinket på grund af corona-pandemien. Store forandringer, der kræver masser af forarbejde, og som skal præsenteres, når tiden er til det.

en_GB
logo logo