Exhibitions

Onlineudstilling  l
Lockdown Diaries
En online udstilling om hverdagslivet i pludselig isolation og karantæne. Over hele verden på samme tid.

Fotojournalist, Katrine Noer, fik ideen til en verdensomspændende visuel dagbog. Det startede med et polaroid om dagen for hukommelsen til eftertiden. I sin egen proces fik hun ideen til at brede denne visulle dagbog ud, og fik via et Instagram opslag sendt engangskameraer afsted til deltagere over hele verden.

Grønland, Spanien, Vietnam, Holland, Danmark, Israel, Australien og Indien – og flere lande i vente. Alle tager de ét billede om dagen og tilføjer et notat. Når filmrullen er brugt, sender de kameraet retur til Danmark, hvor Katrine scanner og vælger ud. Se udstilling her.

 

18.09.–20.09.20  l
Group exhibition: 'Meltdown'

A climate denier. A bite rail. Stripper heels. Melted snow. Hedgehog moth projected on latex. 200 photographs of a stove. 32 photographic works. Poems. Sound. Performance. Movie. One meltdown, a breakup, a collapse conveyed through the gaze of 20 artists.

Nedsmeltning er en gruppeudstilling med nye kunstneriske talenter. På udstillingen vises fotografi, performance, film, lyrik, installation og musik.

Udstillingen finder sted d. 18.09.–20.09.20 i Werkstatt, en renoveret maskinhal på Refshaleøen. Over tre dage vil Werkstatt blive omdannet til en tværkunstnerisk smeltedigel med et program, der spænder over performances, oplæsning, koncert og film screening.r.

Fotografi af Nathalie Walker og Malou Bumbum.

 

29.05 – 28.06.20 l
Jonathan Lieb: Places we used to smoke

Slåskampene. At klatre i træer, over hegn, på mure, over mure og at ridse ord og små tegninger ind i mure. Spille fodbold, spise chips, ryge smøger, slå tiden ihjel. Ansigtstræk og lemmer, der vokser ude af trit og proportioner. Overgangen fra barn til voksen.

Places We Used to Smoke er en udstilling af fotografen Jonathan Lieb (f. 1979, UK). Det er en sondring over ungdom og opvækst og dét at blive til sig selv. Lieb rejste tilbage til sin hjemby Sunderland i det nordøstlige England, for at genbesøge sin egen ungdom og skolegang på den katolske drengeskole St. Aidan’s. Places We Used to Smoke er en undersøgelse af steder, både geografiske og tidslige. Steder i livet, hvor man bliver til sig selv, steder der former identiteten, og steder, hvor samhørighed og venskab står i skærende kontrast til fremmedgjorthed og ensomhed. Det er de steder der former ungdomsårene. De steder vi voksede op.

r.

 

24.01 – 21.03.20 l Jasko Bobar og Sebastian Thorsted: Heterotopia
Udstillingen ‘Heterotopia’ er skabt af de unge fotografer Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted, der begge er bosat i København. Alle udstillingens værker er lavet specielt til udstillingen, og har aldrig været vist før.

Igennem fotografiet og fotografiske manipulationer udforsker fotograferne Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted forholdet mellem det kropslige og det kunstige. Med afsæt i modefotografiets æstetiske univers bliver kroppen som objekt dissekeret og manipuleret til abstrakte figurer. Digital manipulation, vredne proportioner og skulpturelle silhuetter er derfor nøgleord i denne udstilling, hvor det grimme og det skønne, og det naturlige og unaturlige, blot befinder sig hårstrå fra hinanden. En heterotopi, hvor kroppen er et skulpturelt objekt, frem for sjæleligt væsen.

Se Facebookevent for udstillingen here

 

10.12 – 16.12.19 l KBH Film og Fotoskole: Afgangsudstilling

Udstillingen viser fotoelevernes afgangsprojekter, der berører både det poetiske, konceptuelle og dokumentariske. Værkerne tager form i alt fra prints til bøger og installationer.

Du kan komme med på en fotografisk vandring fra København til Hundested og tilbage igen. Eller med på en tur til Beiruts undergrund.
En af eleverne tackler sin egen ordblindhed, en anden bygger fotografiske mosaikker af diasfilm, mens flere arbejder helt tæt på sig selv og undersøger samfundets skønhedsidealer og krav om at fremstå perfekt.

Fælles for værkerne er en lyst til at fortælle, eksperimentere med fotomediet og kaste et kritisk og undersøgende blik på emner, som optager os – enten som individ eller samfund.

er.

18.10 – 30.11.19 l Ida Guldbæk Arentsen og Frederik Valdemar Kjeldgaard: Herstory
Frederik portrætterer en del af det Københavnske dragmiljø, hvor han her har fundet en inspirerende fortælling om identiet: Et selvopfundet alterego, der stadig spejler sig i personen bag. Serien er en portrættering af disse smukke personer og personaer og fascinationen af dem. For Frederik har det været et gennemgående tema for fortællingen – at de portrætterede er præcis, som de har lyst til at være.

Ida har fotograferet dragscenen i Beirut. For bare fire år siden eksisterede dragmiljøet knap nok, men siden har blandt andet ballroom-kulturen dannet fundament for en scene i udvikling. Dog bevæger LGBTQIA+ personer sig stadig konstant på en sart grænse for mere frihed. Det er stadig teknisk set ulovligt at være homoseksuel i Libanon, og både homoseksuelle og transkønnede personer bliver med jævne mellemrum diskrimineret af politiet, anholdt og varetægtsfængslet. Alligevel er Libanon et af de arabiske lande i Mellemøsten, der er tættest på at afkriminalisere homoseksualitet på grund af mange års aktivisme på græsrodsniveau.

03.10 – 13.10.19 l Pauline Koffi Vandet: I Sorgens Tegn
l udstillingen ’I Sorgens Tegn’ har fire kvinder (Sandra, Rosamai, Laura og Tania) med et engangskamera fotograferet situationer, objekter og ritualer fra deres hverdagsliv med sorg. At have sorgen med sig konstant kan være udfordrende, og det kan være svært at navigere i. For udover at leve med sorgen, så er den vanskelig at konkretisere og synliggøre, fordi den ikke kan ses og manifesterer sig på forskellige måder.

’I Sorgens Tegn’ er derfor en søgen efter situationer i hverdagslivet, hvor sorgen stikker ud og stikker af. Det er en søgen efter sorgens visuelle træk: For er det muligt at vise disse individuelle situationer ved hjælp af fotografiet? Og gemmer der sig i virkeligheden nogle større og mere universelle træk i sorgens fotografiske udtryk?.

 

en_GB
logo logo