17.11.22 Talk i København: Krig i Europa


𝗞𝗥𝗜𝗚 𝗜 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗔 – 𝗜 𝗦𝗔𝗠𝗧𝗔𝗟𝗘 𝗠𝗘𝗗 𝗔𝗦𝗚𝗘𝗥 𝗟𝗔𝗗𝗘𝗙𝗢𝗚𝗘𝗗 (𝗞𝗕𝗛)

I København vil vi sammen med Asger Ladefoged se den meget synlige og rørende forandring i Ukarine siden krigens udbrud, der på en og samme tid både er utroligt hjerteskærende og en anelse håbefuld. Asger har af flere omgange besøgt de samme steder i Ukraine, og overværet udviklingen over få måneder fra bombadament til genopbygning, hvor livet så småt er tilbage i gaderne. Billederne taler i dette tilfælde næsten helt for sig selv.
 
Kl. 17:30 – 23:00
AUTOPOUL
Hejrevej 31, 2400 KBH NV
 
Arrangementet koster 35 kr.
Betaling i døren på selve aftenen.
 

Se Facebook begivenhed

Da der er begrænsede pladser skal tilmelding ske pr. mail: ask@atlaplatform.com

𝗗𝗜𝗦𝗖𝗟𝗔𝗜𝗠𝗘𝗥
Vi gør opmærksom på, at der undervejs vil vises voldsomme billeder.

 

 

 

14.11.22 Talk i Svendborg: Krig i Europa

I Svendborg får vi besøg af den danske fotojournalist Sofia Busk, der har været i Ukraine for nylig med både Jyllands-Posten og Folkekirkens Nødhjælp. Her har hun på sin vej mødt ukrainere, der var ved at vende tilbage til landet, og hjælpeorganisationer der er i gang minerydning. Vi skal også høre om hendes længerevarende projekt i Rusland ‘Jungarmy’, der er en blanding af en spejderbevægelse og en børnehær. Her lærer børn i alderen 8-18 år at klare sig i naturen, at dyrke fædrelandets helte – og at slås med knive, kaste håndgranater og betjene skydevåben.

Kl. 17:30 – 20:00
Kalejdoskop
Fruestræde 19, 5700 Svendborg

Arrangementet koster 50 kr.
Betaling i døren på selve aftenen. 

Da der er begrænsede pladser skal tilmelding ske pr. mail: ask@atlaplatform.com

 

 

 

03.09.22 Talk om klima

Næste stop på talk- og oplevelsesprogrammet bliver i Middelfart til Klimafolkemødet!

3. september ruller vi næste tema og talk ud, og stiller denne gang skrapt på to fotojournalistiske beretninger om, hvordan klimaforandringerne ændrer både landskaber og levevilkår for mennesker og dyr.

Klimaforandringer er ikke længere et fænomen, vi taler om på et teoretisk plan – de er tydelige og virkelige. Som i Californien, hvor Anders Rye Skjoldjensen og Rune Aarestrup Pedersen, med deres projekt ‘That Which Still Stands’ har undersøgt de voldsomme skovbrande, der er et at de mest synlige, og meget metaforiske symboler på, at temperaturerne stikker af, lige for øjnene af os.

På de danske breddegrader er vi længere væk fra naturkatastrofer som et hverdagsscenarie, men klimaforandringerne viser sig også herhjemme. De skaber ændringer i landskabet, biodiversiteten og sommerheden, som Sille Veilmark og Sofie Mathiassen i deres projekt ‘1*C’ giver en visuel skildring af de synlige ændringer herhjemme.

Gennem disse to meget forskellige, og alligevel sammenlignelige projekter, ser vi både klimaforandringens hastige tempo på verdensplan, og på de helt små, men ret så betydelige forandringer helt tæt på os selv.

Der er gratis adgang for alle til Klimafolkemødet.

Tid: 11.00 – 13:00
Klimafolkemødet i Middelfart, Orange Scene.

30.07.22 Talk og havefest i Skagen

Kom med til talk og langbordsmiddag i Skagen når vi møder to fotografer, der fortæller om, hvordan de arbejder med at portrættere det unge liv uden for de store byer.

Morten Lau-Nielsen kommer fra Ry i Østjylland. I hans projekt Buoyant Days genbesøger han sin hjemstavn for at dokumentere det ungdomsliv, som han selv er formet af.

Fotografen Marie Hald kommer oprindeligt fra Aalborg. Og med sit kamera har Marie undersøgt nogle særlige halfester i Vestjylland, som kaldes posefester. Posefesterne har taget navn af, at unge ankommer med hver sin pose med et bestemt antal Mokai, øl, eller hvad de nu vil drikke. Med sine smukke og næsten filmiske stills fanger Marie Hald den helt spæde ungdoms overgang til den del af voksenlivet, der fejres med alkohol, bas-arm og de første usikre trin på dansegulvet.

Arrangementet afholdes hos Baghaven, et bageri, spisested og en kulturhave beliggende ved siden af Anchers hus i Skagen.

Tid: 19.45
Vi ses på Markvej 4. 9990 Skagen!

09.12.21 Launch af Forbindelser

‘Forbindelser’ er en kuratorisk stafet mellem 4 fotografiske platforme i Norden: Fra Atla i København – til Galleri Format i Malmø – til NŌUA i Bodø – til Vasli Souza i Oslo – og hjem igen til Atla.

Hvor Atla on Paper 1 var et fotografisk og litterært kædebrev mellem otte kunstnere, trykt som en avis, blev Atla on Paper 2 en 208 siders bog der udfoldede intime rum under temaet ‘forløsning’. Med Atla on Paper 3 fremhæver vi enestående nordisk fotografi og skaber nye forbindelser mellem materialer, værker, fotografer og genrer.

Kunstnere: Asbjørn Sand – Cecilie Penney – Charlie Fjätström – Hanna Fauske – Johan Andrén – Katinka Klinge – Klara Sofie Ludvigsen – Laura Bisgaard Krogh – Linda Bournane Engelberth – Lisa Grip – Mette Gregersen – Mikko Rikala – Miriam H Nielsen – Olof Nimar – Petra Theibel Jacobsen – Petter Buhagen – Sofie Keller – Stefano Conti.

Tidsrum: Kl. 17.00–20.00
Sted: Fotografisk Center

 

20.09.21-28.09.21 Workshop i det personlige fotografi

Sommeren og de lyse dage har været længe ventet, og i samme ombæring sætter vi vores nyeste samarbejde i søen, når vi i sensommeren indbyder til at gå i dybden med dit personlige fotografi.

Mathias Frøslev og Theo Elias er tovholdere på Atlas første fotografiske workshop. De vil lede dig sikkert igennem den kreative process, hvad enten det er et endnu ikke påbegyndt projekt eller et, du har nørklet med i årevis. Der er i den grad lagt op til en dybdegående og intens uge – og et (kærligt) spark i røven.

 

Tidsrum: Kl. 17.00–20.00
Sted: Nørrebrogade 88. 2. sal, København N.

 

 

Se det fulde program her.

 

28.08.21 Atla on Paper 2 lancering og pop-up udstilling

Vores anden udgave af Atla on Paper er otte kunstneres fortolkning af, hvad forløsning er – vævet sammen og trykt på papir. Sensitive digte, slibrigt fotografi, smukke cyanotypes, hæsblæsende renders og en ærlig og sårbar e-mailkorrespondance over et halvt år – alt sammen vævet sammen på papir og designet af Spine Studio.

‘Forløsning’ går en stor bue uden om heteronormative skildringer af intimitetens rum, og lader i stedet et kor af forskellige stemmer vibrere ufiltreret på papiret.

Kom med, når vi giver fejringen en over nakken med pop-up udstilling med udvalgte værker, skræddersyet performance af Project V, film screening af Bedside Productions ‘Ei blot til lyst’ og ‘Dear Friends’ samt digtoplæsninger fra forfatterne på denne sensommeraften i august – naturligvis med dertilhørende kolde drikkevarer, godt humør og masser af at gå på opdagelse i.
 
Tidsrum: Kl. 16.00–23.00
Sted: Villa Kultur, Krausesvej 3. 2100 Kbh Ø
 
Se det fulde program her.
 

30.06.21 Fototalk og langbordsmiddag hos Lille Bakery

Hvad er bedre end en lun sommeraften i fotografiets tegn med en tilhørende udsøgt middag under åben himmel ved halmballer og plankeborde? Kom med, når Atla i forbindelse med Copenhagen Photo Festival inviterer til talk og langbordsmiddag på Lille Bakery.

Vi skal dykke ned i indfødsretsprøven og de 40 konkrete spørgsmål, der giver adgang til dansk statsborgerskab, og vi skal forstå, hvad der ligger bag den. Vi skal godt ned i den jyske muld og besøge den kontroversielle 25-års fødselsdags-kanel-tradition – ja vi skal så tæt på, at vi næsten kan mærke den løvblæste kanel fyge om ørene.

Vi skal undres og forundres, grine og forstå. Vi skal sammen med de tre talentfulde fotojournalister bag, helt ind i deres både dybdegående og humoristiske projekter ‘Det, du skal vide’ af Ida Marie Odgaard og Ivan Boll samt ‘Ritualet’ af Tobias Nicolai.

 

Tid: Kl. 16.30–22.00
Sted: Refshalevej 213A, København S.

 

Se det fulde program her.

 

13.05.21 Atla on Paper lancering og pop-up udstilling

Vi har arbejdet på højtryk i kulissen det sidste halve år, og endelig sker det! Torsdag d. 13. maj slår vi dørene op til lanceringen af vores første magasin, Atla On Paper – et nyt tidsskrift for fotografi og litteratur. Vi fejrer det med pop-up udstilling, oplæsning, bobler, musik og good times. Langt om længe kan Atla vende tilbage til sit naturlige og elskede habitat – det fysiske event, hvor vi samles fra nær og fjern om kunsten!

Atla On Paper er et samarbejde i magasinformat. Et love child mellem en kunstudstilling og et tidsskrift. Det er en beholder for møder mellem poesi, fotografi, prosa, billeder og sprog Tag din sociale bobbel under armen og kom og skål sammen med os, når vi fejrer vores første første udgivelse af Atla On Paper.

Tid: Kl. 16– 22
Sted: Balersgade 8, 2200 København N

 

Se det fulde program her.

 

18.09.20 Nedsmeltning: fotografi – lyd – installation – performance 

Atla kan langt om længe byde velkommen til den store, open call-baserede, gruppeudstilling ‘Nedsmeltning’! 16 nøje udvalgte fotografiske talenters arbejde forenes med performance, lyd, poesi, film og installation – altsammen af nye unge kunstnere på vej frem. Sammen skaber de en tredages sansebombarderet nedsmeltning i den nedlagte maskinhal, Werkstatt, på Refshaleøen.

Kunstnerne er: Augusta Carøe, Cecilie Fang, Christine Lorenzen, Freja Tørner, Henriette Sabroe, Io Sivertsen, Jenny Sundby, Josefine Friis, Mads Skarsteen, Marie Bentzon, Nathalie Walker og Malou Bumbum, Nelle Renberg, Pernille Emilia Kjær, Pernille Ørbæk og Sarah Gosch, Nikolaj Paakjær, Anna Eline, Nadia Marilena Roccato og Nicoline Christensen.
 
Sted: Werkstatt 167, Refshalevej 167A, 1432 København

Se det fulde program her.

 

26.06.20 Finissage og farvel til lokaler

Fredag d. 26. juni holder vi finissage på Jonathan Liebs udstilling ‘Places We Used to Smoke. Der vil på aftenen være et kort talk-indslag, hvor man kan høre mere om processerne bag udstillingen. 

Udover at sige farvel til udstillingen, skal vi også tage afsked med vores lokaler på Griffenfeldsgade. 

For et godt stykke tid siden besluttede vi, at vi skal rykke ud af vores lokaler på Nørrebro fra 1. juli. Det er vigtigt for os, at blive ved med at udvikle os, og det er vigtigt, at vi følger vores mavefornemmelser – og efter en længere række events med så overvældende antal af gæster, tør vi godt håbe på, at vores projekt kan og skal mere, end hvad de 112 kvm. kan byde på.

Vi skal dermed sige farvel og tak til stedet, der satte rummet i ’Ungt Rum’, og stedet, der har huset et af de vildeste og mest intense år, vi nogensinde har haft. Men vi lover, at vi har store ting i støbeskeen, og vi lover, at det kun går opad herfra!

Tid: Kl. 17 – 22
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N

Se Facebookevent her.

18.06.20 Atla x CPF x Reffen: Pop-up Prints & Drinks

Torsdag d. 18. juni afholder vi Drinks & Prints i samarbejde med Copenhagen Photo Festival og Copenhagen Street Food – Reffen. I samarbejde med festivalen sælger vi fotografiske værker i limited edition af de udvalgte kunstnere fra deres udendørs udstilling FRAMES ON FRAME, og vi printer værkerne direkte i Werkstatt på Refshaleøen på aftenen. Printkampagnen hedder CPF_For You x Atla, og værkerne vil efterfølgende være til salg på vores webshop på www.atlaplatform.com/shop.

Reffen sørger for DJ og drinks i lange baner, og vi håber at se en masse fotografi-interesserede mennesker til en hyggelig sommeraften i fotografiets tegn. 

Fotografi af Meinrad Schade

Tid: Kl. 19 – 23.30
Sted: Werkstatt, Refshaleøen

Se Facebookevent her.

27.02.20 Artist talk: Heterotopia

Hvornår opfattes noget som smukt, betagende eller æstetisk? Og hvor lidt skal der til, før noget opleves som værende grimt eller skaber ubehag?

Med udgangspunkt i disse spørgsmål, undersøger Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted menneskets forståelse af kroppen, samt hvad den bør og kan være. Digital manipulation, proportioner og skulpturelle silhuetter er derfor nøgleord i en udstilling, der bevæger sig mellem det skønne og det grimme i forsøget på at arbejde med kroppen som et æstetisk objekt.

Tid: Kl. 19 – 22
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N

Se Facebookevent her.

16.01.20 Nytårskur og Artist talk: Humans of the Future

Fotografen Malene Anthony kommer og fortæller om hendes dokumentariske projekt ‘Humans of the Future’. 

Udover Malene kommer fremtidsforsker ved Institut for Fremtidsforskning, Klaus Æ. Mogensen, som blandt meget andet er ekspert i teknologi, robotter og kunstig intelligens. 

Genredigering, aldersforskning og robotteknologi er blot nogle af de ting, der kan ændre, hvad det vil sige at være menneske. Serien ‘Humans of the Future’ handler om etik, teknologi og mennesket og sætter spørgsmålstegn ved, om vi er ved at skabe en helt ny race: Homo Sapiens 2.0. En ny art, et overmenneske, der har sat sig ud over naturens begrænsninger og evolutionens nøjsomheder. Men hvor går grænsen for mennesket, og hvor går grænsen for videnskaben?

Tid: Kl. 19 – 22
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N

Se Facebookevent her.

28.11.19 Performances: Multitudes of Being

Med udstillingen ‘Herstory’ som udgangspunkt, har Ungt Rum inviteret Ukøn Poesi til at planlægge en tværkunstnerisk aften i kælderen på Griffenfeldsgade. Titlen for aftenen er “Multitudes of being: intersektionalitet og identitet”.

Måske har du hørt ordet intersektionalitet før, måske er det helt nyt, eller måske er du også lidt forvirret over, hvad det betyder? Til dette særlige event tilsætter vi poesi, musik, historier og performances til udstillingen ‘Herstory’ og undersøger sammen med publikum, hvilken betydning det har for den enkelte krop at rumme forskellige identiteter og kropslige erfaringer på tværs af køn, etnicitet, seksualitet, nationalitet, klasse, mental sundhed m.m. Igennem kunsten vil vi forsøge at komme lidt nærmere ind på, hvad intersektionel feminisme er.

Tid: Kl. 19 – 22
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N

Se Facebookevent her.

26.10.19 Artist talk og fest: Herstory

Vi gentager succesen fra foråret, hvor vi holdte et brag af en fest i Basements rå og fede lokaler, da vi relaunchede Ungt Rum.

Også denne gang starter aftenen med en talk, og vi skal tale med fotograferne, Ida Guldbæk Arentsen og Frederik Valdemar Kjeldgaard, der står bag udstillingen ‘Herstory’, som hænger i vores egne lokaler Griffenfeldsgade, og som kort fortalt udforsker dragmiljøet i henholdsvis Beirut og København. Til talken har vi også inviteret Anders Bilberg aka Betty Bitschlap, som fortæller om sine egne oplevelser som dragqueen. Efter talken vil sejeste Betty Bitschlap give en fantastisk performance! 

Senere på aftenen introducerer vi det nye koncept “Foto-DJ’s”, når de gode mennesker og fotografer, Janus Engel Rasmussen og Sarah Michelle Riisager, kommer og sætter de fede tracks på, så vi kan trampe dansegulvet i stykker under discokuglens flotte lys.

Tid: Kl. 19 – 02
Sted: Basement CPH, 1674 København V 

Se Facebookevent her.

25.09.19 Filmvisning og artist talk: Inuuteq Storch

I samarbeide med fotobogsforlaget DISKO BAY viser vi filmen ‘With Darkness I Grew Into A Midnight Sun’.

Inuuteq vil efter filmvisningen tage os igennem bogen med sine egne ord, og der vil være mulighed for at spørge ind til alt det, man har på hjertet omkring bogens tilblivelse og univers. Det vil selvfølgelig være muligt at købe en signeret udgave af bogen på aftenen.

I filmen følger vi Inuuteq på Grønland, hvor vi i rammerne af landets smukke natur kan følge sammensætningen af en bog om New Yorks rå og upolerede gadeliv. Kontrasten er tydelig, og er en del af temaet for selve bogen, hvor vi tages med ind i følelsen af at bevæge sig rundt i hektiske og ubarmhjertige New York, imens man længes efter naturen og de rolige omgivelser, man er vokset op i.

Tid: Kl. 19 – 22
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N
 

Se Facebookevent her.

15.09.19 Fokus på fotobogen: Bogmarked

Vi sætter fokus på fotobogen i september måned, og derfor inviterer vi indenfor til et intimt fotobogsmarked i kælderen på Griffenfeldsgade søndag d. 15. september.

Vi får besøg af de gode fotofolk fra DISKO BAY, Bladr, Fragment, Roulette Russe og BOOK LAB, så der er er rig mulighed for at kigge i et væld af forskelligartede fotobøger, og for at snakke med de forskellige forlag og fotografer, der er tilstede.

Tid: Kl. 12 – 16
Sted: Griffenfeldsgade 50, kld. 2200 København N
 

Se Facebookevent her.

logo logo