Bag om Atla

Om Atla

Atla er en platform for fotografi og tværkunstneriske samarbejder. Gennem udstillinger, workshops, debatevents og tidsskrifter sætter vi nordisk kunst på dagsordenen, og løfter nye kunstneriske stemmer frem. 

Det nyste tiltag, Atla On Paper, er et nyt tidsskrift for ny fotografi og litteratur, med tre udgivelser i 2021. Med dialog og proces som omdrejningspunkt bliver magasinet en platform for eksperimenterende samarbejder på tværs af kunstneriske genrer. 

Atlas årsprogram er støttet af Nordic Culture Point og Nordisk Kulturfond.

Holdet bag

Alta drives af fire kvinder, med forskellige baggrunde indenfor kunst og dokumentarfotografi, designteknologi, museologi og kuratering, med det tilfælles at vi brænder for fotografiet. 

Cecilie Skovdal Stephansen er uddannet i religionsvidenskab fra Københavns Universitet og er initiativtager til Ungt Rum, som siden blev til Atla. Cecilie står for projektledelse og fundraising, og med erfaring i kunstformidling og kommunikation fra Fotografisk Center og Copenhagen Photo Festival er hun ansvarlig for Atlas promoveringsstrategier, skriftlige formidling og kommunikation.

Linnea Frandsen har en baggrund som billedkunstner og er uddannet i fotografi fra Det Kongelige Kunstakademi i Haag, Holland. Linnea står også for projektledelsen og er desuden udstillingskoordinator, samt redaktør for Atlas nyeste initativ, tidsskriftet ‘Atla on Paper’. Derudover sidder hun også med fundraising og skriftlig formidling. 

Amanda Skovmose Kjær er digital konceptudvikler og har en baggrund som designteknolog. Amanda er ansvarlig for den daglige drift i Atla. Derudover er hun tovholder på vores digitale tiltag, herunder indhold på hjemmeside og udvikling af nye digitale initatiaver. Amanda har b.la. udviklet og bygget vores webshop, og opdaterer den jævnligt med nye værker fra fotografer vi har øje på. 

Sara Gangsted er uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole og har siden arbejdet for forskellige danske dagblade som både freelance fotojournalist og fotoredaktør. I Atla står Sara for eventplanlægning og -afvikling, samt sociale medier. Derudover er hun er moderator og tovholder på vores artist talks. 

Fotografi af Sara Gangsted

logo logo