Bag om Atla

Atla er en platform for fotografi og tværkunstneriske samarbejder. Gennem udstillinger, workshops, debatevents og tidsskrifter sætter vi nordisk kunst på dagsordenen, og løfter nye kunstneriske stemmer frem. Platformen består af fire grundsøjler, hvor igennem der skabes nye spejlinger af de problemstillinger og strømninger i samtiden, der former os som samfund og som mennesker.

Exhibition, Dialogue, Develop og On Paper

Exhibition-programmet består af fire gruppeudstillinger årligt. Med udgangspunkt i open call-tiltag og samarbejder med kulturaktører på tværs af Norden skaber vi udstillinger, der repræsenterer et bredt udsnit af nordiske talenter. 

Dialogue er et talk og debatprogram, der udfolder tematikker, som er særligt relevante i Norden. Disse events afholder vi i samarbejde med andre, både på steder, hvor man ikke er vant til at se fotografiet, og på udstillingssteder hos vores nordiske kollegaer.  

Develop: I samarbejde med andre kulturaktører fra de nordiske lande arrangerer vi workshops og mentorship-programmer for nye nordiske fotografer. 

On Paper er en ny platform for eksperimenterende samarbejder i magasinformat. Det er en beholder for møder mellem poesi, fotografi, prosa, billeder og sprog. Fra udgivelse til udgivelse definerer vi en konceptuel ramme, som møderne opstår i. Indenfor denne ramme lader vi dialogen mellem genrer og kunstnere udfolde sig frit. 

Atla drives af fire kvinder, med forskellige baggrunde inden for kunst- og dokumentarfotografi, museologi og kuratering. Vi samarbejder om det meste, og tror på at man finder nye måder at gøre tingene på, når fire hjerner arbejder sammen. Derfor står vi alle fire for at finde nye fotografiske talenter, kuratere udstillinger og udvikle Atla.

Har du en ide til et samarbejde, event, andre tiltag, en forespørgsel eller noget helt femte – så skriv til os på contact@atlaplatform.com

Atlas årsprogram er støttet af Nordic Culture Point og  Nordisk Kulturfond.

 

 

 

 

 

Fotografi af Sara Gangsted

da_DK
logo logo