Atla on Paper

Forplantninger

Forplantninger. En litterær og fotografisk kædereaktion mellem otte kunstnere.

Io Sivertsen, Shëkufe Heiberg, Gry Stokkendahl Dalgas, Nadia Marilena Roccato, Sonya Mantere, Emma Sarpaniemi Inger Christine Løwe, Liv Latricia Habel.

Udgivelsen blotlægger temaet ‘forplantninger’. Under dette tema reagerer otte  kunstnere på hinandens arbejde. Som en fotografisk og litterær hviskeleg udfolder magasinet sig over de otte kunstneres arbejde. Hvert et bidrag er som en reaktion på det, som kom før, og en inspiration til det, der følger. Magasinet undersøger temaet ‘forplantninger’konceptuelt gennem en kunstnerisk dominoeffekt, men afspejler også kunstnernes praksis; de arbejder nemlig alle sammen omkring temaer som feminin identitet, krop og biologi, forventninger og tabuer.

Forløsning

Vores anden udgave af Atla on Paper er otte kunstneres fortolkning af, hvad forløsning er – vævet sammen og trykt på papir. Det er en visuel dialog, en kunstnerisk proces vendt på vrangen og poesi opstået på baggrund af netop dette ord: forløsning.

Vi satte Alex Avgud og Birk Thomassen i dialog med hinanden. Fra to forskellige ståsteder arbejder de i deres fotografiske praksis med intimitet, frihed og seksualitet; Alex fra Moskva og Birk fra Vestsjælland. To kunstnere, der fra begyndelsen var som fremmede, sendte ord, billeder og siden intime bekendelser til hinanden. Fra vinter til sommer udfoldede dialogen sig, og gennem mailkorrespondancen skabtes der et helt særligt kig ind i kunstens maskinrum. Uden at være planlagt på forhånd blev denne dialog den bærende søjle i ‘Forløsning’. Undervejs kom flere kunstneriske stemmer til: Oskar Fehlauer, Dyveke Bredsdorff, Glenn Bech, Marialuna Hinze, Niels Henning Krag Jensby og Alik, som hver især har reageret på ordet forløsning med et værk. Gennem poesi, noveller, digitale collager og cyanotypi lader de forløsningen opstå i kropslige sansninger, i forelskelse, fortabelse, kærlighed og i et knytnæveslag på siden af hovedet. ‘Forløsning’ går en stor bue uden om heteronormative skildringer af intimitetens rum, og lader i stedet et kor af forskellige stemmer vibrere ufiltreret på papiret.

Forbindelser

On Paper 3 byder på 19 kunstneriske bidrag, udvalgt og kurateret af fire nordiske platforme for fotografi. Fra Atla i København – til Galleri Format i Malmø – til NŌUA i Bodø – til Vasli Souza i Oslo – og hjem igen til Atla. Som en kuratorisk stafet, har hver platform på skift bragt et udvalg af fotografi i spil og givet et bud på fire unikke fortolkninger af forbindelser inden for det fotografiske felt. Tilsammen giver On Paper 3 et bredt indblik i arbejdet blandt enestående fotografer fra de nordiske lande.

Forbindelser fremhæver fotografiets alsidighed og skildrer et katalog af nye måder at betragte på; fra absurde iscenesættelser til intime portrætter, undersøgende landskabsfotografi, performative 3D scanninger, poetiske stillebens, skulpturelle collager, ærlige selvportrætter og videnskabelige affotograferinger.

Hver selektion er brudt op og sat sammen igen til en kuratorisk opslagstavle, der undersøger nye forbindelser mellem udtryk og kunstnere. Som en samling af værker, genrer, idéer og materialer reflekterer On Paper 3 over det brede spektrum, der udgør det fotografiske medie.

Værker af: Asbjørn Sand, Cecilie Penney, Charlie Fjätström, Hanna Fauske, Johan Andrén, Katinka Klinge, Klara Sofie Ludvigsen, Laura Bisgaard Krogh, Linda Bournane Engelberth, Lisa Grip, Mette Gregersen, Mikko Rikala, Miriam H Nielsen, Olof Nimar, Petra Theibel Jacobsen, Petter Buhagen, Sofie Keller og Stefano Conti.

Bøgerne kan købes online og afhentes på STATION på Frederiksberg efter aftale og i tidsrummet onsdag kl. 13-15. Bøgerne kan også købes hos følgende:

Copenhagen Contemporary, Møllegades Boghandel, Fotografisk Center, KIHOSK, Thiemers Magasin, Kunsthal Charlottenborg, Det Lilla Rum, Monday Studio, Fragment, Bladr og Springbrættet 6a.

logo logo