01.06.23 Copenhagen Photo Festival: IMPACT

 

Join us on June 1st, when we proudly present new work by Linnéa Cramer, Einar Mølmann Fuglem, and the artistic duo Jasko Bobar and Sebastian T. Thorsted at the heart of Copenhagen Photo Festival!

Linnéa Cramer (b.1997, she/her) is a photographer and video artist based in Sweden. In her practice, she deals with contemporary and posthuman questions about body, sexuality and gender, linked to the history of religion and mythology. Linnéa has studied art history and queer theology and she graduated from Fine Art Photography, HDK-Valand in 2022.

Einar Mølmann Fuglem (b. 1997, he/him) is a Norwegian artist based in Oslo, Norway. His work draws on the language of generic images, trying to grapple with the production of photographs. Einar obtained his BFA from HDK-Valand Academy in Gothenburg in 2022.

Jasko Bobar and Sebastian T. Thorsted work with photography and collage in an experimental way, combing analogue techniques with digital post-production. With a playful approach, they utilize props, colours and AI software to create tactile (bodily) sculptures and fictitious universes. They both graduated from The Danish School of Media and Journalism and in their practice they explore the intersection between fashion and art photography.

The four artists have prior to the exhibition been selected to participate in the mentorship program ‘IMPACT’ which is initiated to support emerging artists working in the field of lens-based art in the Nordic countries.

 

28.08.21 Udstilling & launch: Forløsning

Fra vinter til sommer har Alex Avgud og Birk Thomassen delt deres kunstneriske virke og personlige fortællinger gennem en e-mailkorrespondance. Fra to forskellige ståsteder arbejder de i deres fotografiske praksis med intimitet, frihed og seksualitet; Alex fra Moskva og Birk fra Vestsjælland. To kunstnere, der fra begyndelsen var som fremmede, sendte ord, billeder og siden intime bekendelser til hinanden. Undervejs kom flere kunstneriske stemmer til: Oskar Fehlauer, Dyveke Bredsdorff, Glenn Bech, Marialuna Hinze, Niels Henning Krag Jensby og Alik, som hver især har reageret på ordet forløsning med et værk. De lader forløsningen opstå i kropslige sansninger, forelskelse, fortabelse, kærlighed og et knytnæveslag på siden af hovedet. ‘Forløsning’ går en stor bue uden om heteronormative skildringer af intimitetens rum, og lader i stedet et kor af forskellige stemmer vibrere ufiltreret på papiret.

Bogen er et sammenspil mellem hudløst ærlige fortællinger og drømmende scenarier. På tværs af fotografi, 3D renders, poesi og noveller fremspirer et univers, der balancerer mellem det personlige og private, og på samme tid udfordrer og kærtegner læseren.

D. 28.08.21 lancerede vi Forløsning med en pop-up udstilling i det mondæne Villa Kultur på Østerbro.

Installationsbillede fra Villa Kultur
Værker af Alex Avgud

Onlineudstilling 
Lockdown Diaries

 
En online udstilling om hverdagslivet i pludselig isolation og karantæne. Over hele verden på samme tid.

Fotojournalist, Katrine Noer, fik ideen til en verdensomspændende visuel dagbog. Det startede med et polaroid om dagen for hukommelsen til eftertiden. I sin egen proces fik hun ideen til at brede denne visulle dagbog ud, og fik via et Instagram opslag sendt engangskameraer afsted til deltagere over hele verden.

Grønland, Spanien, Vietnam, Holland, Danmark, Israel, Australien og Indien – og flere lande i vente. Alle tager de ét billede om dagen og tilføjer et notat. Når filmrullen er brugt, sender de kameraet retur til Danmark, hvor Katrine scanner og vælger ud. Se udstilling her.

 

 

18.09.–20.09.20 
Gruppeudstilling: Nedsmeltning

En klimabenægter. En bideskinne. Stripper heels. Smeltet sne. Hægspindemøl projekteret på latex. 200 fotografier af et komfur. 32 fotografiske værker. Digte. Lyd. Performance. Film. Én nedsmeltning, et opbrud, et kollaps formidlet gennem 20 kunstneres blik.

Nedsmeltning er en gruppeudstilling med nye kunstneriske talenter. På udstillingen vises fotografi, performance, film, lyrik, installation og musik.

Udstillingen finder sted d. 18.09.–20.09.20 i Werkstatt, en renoveret maskinhal på Refshaleøen. Over tre dage vil Werkstatt blive omdannet til en tværkunstnerisk smeltedigel med et program, der spænder over performances, oplæsning, koncert og film screening.r.

 

 

29.05.–28.06.20 
Jonathan Lieb: Places we used to smoke

‘Places We Used to Smoke’ (2020) er en refleksion over opvækst og en undersøgelse af, hvordan steder, geografiske og metaforiske, former én som menneske. Steder i livet, hvor man bliver til sig selv. De steder, der opildner til godmodig slåskamp. Stederne, hvor man ryger i smug, og stederne, hvor man spiser chips og spiller fodbold. Steder med strenge, autoritære regler, og steder, hvor usynlige, sociale regler dikterer opførelsen. De steder, hvor ansigtstræk og lemmer vokser ude af trit og proportioner. Det er de steder, der former ungdomsårene. De steder, vi voksede op.

Jonathan Lieb (f.1979) rejste tilbage til sin hjemby Sunderland i det nordøstlige England, hvor han tog kontakt til sin gamle skole, St. Aidan’s katolske drengeskole. I en kortlægning af ungdommens steder, og af hvordan disse steder former adfærden, fotograferede Lieb en gruppe elever fra skolen på de steder, hvor han selv hang ud, hærgede og voksede op, da han var elev på selvsamme skole i 1990’erne. I en radius af én kilometer omkring drengeskolen opstår ungdommens tableauer; fra skolegården og den lokale park til kulisserne af murstensomkransede stikveje.

24.01.–21.03.20 Jasko Bobar og Sebastian Thorsted: Heterotopia

Udstillingen ‘Heterotopia’ er skabt af de unge fotografer Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted, der begge er bosat i København. Alle udstillingens værker er lavet specielt til udstillingen, og har aldrig været vist før.

Igennem fotografiet og fotografiske manipulationer udforsker fotograferne Jasko Bobar og Sebastian T. Thorsted forholdet mellem det kropslige og det kunstige. Med afsæt i modefotografiets æstetiske univers bliver kroppen som objekt dissekeret og manipuleret til abstrakte figurer. Digital manipulation, vredne proportioner og skulpturelle silhuetter er derfor nøgleord i denne udstilling, hvor det grimme og det skønne, og det naturlige og unaturlige, blot befinder sig hårstrå fra hinanden. En heterotopi, hvor kroppen er et skulpturelt objekt, frem for sjæleligt væsen.

Se Facebookevent for udstillingen her.

 

10.12.–16.12.19
KBH Film og Fotoskole: Afgangsudstilling

Udstillingen viser fotoelevernes afgangsprojekter, der berører både det poetiske, konceptuelle og dokumentariske. Værkerne tager form i alt fra prints til bøger og installationer.

Du kan komme med på en fotografisk vandring fra København til Hundested og tilbage igen. Eller med på en tur til Beiruts undergrund.
En af eleverne tackler sin egen ordblindhed, en anden bygger fotografiske mosaikker af diasfilm, mens flere arbejder helt tæt på sig selv og undersøger samfundets skønhedsidealer og krav om at fremstå perfekt.

Fælles for værkerne er en lyst til at fortælle, eksperimentere med fotomediet og kaste et kritisk og undersøgende blik på emner, som optager os – enten som individ eller samfund.

er.

18.10.–30.11.19 Ida Guldbæk Arentsen og Frederik Valdemar Kjeldgaard: Herstory

Frederik portrætterer en del af det Københavnske dragmiljø, hvor han her har fundet en inspirerende fortælling om identiet: Et selvopfundet alterego, der stadig spejler sig i personen bag. Serien er en portrættering af disse smukke personer og personaer og fascinationen af dem. For Frederik har det været et gennemgående tema for fortællingen – at de portrætterede er præcis, som de har lyst til at være.

Ida har fotograferet dragscenen i Beirut. For bare fire år siden eksisterede dragmiljøet knap nok, men siden har blandt andet ballroom-kulturen dannet fundament for en scene i udvikling. Dog bevæger LGBTQIA+ personer sig stadig konstant på en sart grænse for mere frihed. Det er stadig teknisk set ulovligt at være homoseksuel i Libanon, og både homoseksuelle og transkønnede personer bliver med jævne mellemrum diskrimineret af politiet, anholdt og varetægtsfængslet. Alligevel er Libanon et af de arabiske lande i Mellemøsten, der er tættest på at afkriminalisere homoseksualitet på grund af mange års aktivisme på græsrodsniveau.

03.10.–13.10.19 Pauline Koffi Vandet: I Sorgens Tegn

l udstillingen ’I Sorgens Tegn’ har fire kvinder (Sandra, Rosamai, Laura og Tania) med et engangskamera fotograferet situationer, objekter og ritualer fra deres hverdagsliv med sorg. At have sorgen med sig konstant kan være udfordrende, og det kan være svært at navigere i. For udover at leve med sorgen, så er den vanskelig at konkretisere og synliggøre, fordi den ikke kan ses og manifesterer sig på forskellige måder.

’I Sorgens Tegn’ er derfor en søgen efter situationer i hverdagslivet, hvor sorgen stikker ud og stikker af. Det er en søgen efter sorgens visuelle træk: For er det muligt at vise disse individuelle situationer ved hjælp af fotografiet? Og gemmer der sig i virkeligheden nogle større og mere universelle træk i sorgens fotografiske udtryk?.

 

logo logo